joi, 16 septembrie 2010

Avem cel mai bun bucătar şef din Giurgiu!

Găteşte de mai bine de 20 de ani şi spune că nu se plictiseşte niciodată. La 15 ani a pregătit primul ei fel de mâncare pentru că părinţii se întorceau foarte târziu de la serviciu. „Mama termina programul seara şi pentru că îmi doream să o ajut pregăteam eu cina şi îi aşteptam cu masa pusă”, mărturiseşte Georgeta.

A realizat că pasiunea sa este arta culinară aşa că a mers la o şcoală de profil pentru specializare. La 17 ani avea primul contract de colaborare ca bucătar la un restaurant din judeţul Giurgiu. „Înainte de Revoluţie altfel stăteau lucrurile la şcolile profesionale. Spun cu mândrie că atunci se punea mare bază pe pregătirea elevilor. Acum mulţi dintre tinerii care lucrează în domeniu nu sunt pregătiţi profesional”, spune „Papanaşa”.


bucătarul şef al Hotelului Sport, Georgeta Moţan - "Papanaşa"

A inventat zeci de reţete
La 19 ani, Georgeta a fost angajată la cel mai mare restaurant din municipiul Giurgiu dinainte de Revoluţie, şi a lucrat aici până a rămas însărcinată. „După ce am născut, am rămas acasă cu fetiţa, dar am continuat să gătesc şi în această perioadă zeci de reţete, cele mai multe inventate de mine”, povesteşte Georgeta


Pui cu lămâie

Bucătar pentru marii sportivi
În 2003 a participat la concursul organizat pentru ocuparea unui post de bucătar la Hotelul Sport care aparţine Clubului Sportiv Municipal. Punctajul maxim i-a adus Georgetei postul de bucătar şef. „Mi-am dorit să lucrez aici. La proba practică am pregătit ciorbă de văcuţă, cotlet de porc la cuptor şi papanaşi. De atunci mi s-a pus porecla Papanaşa”, ne-a spus ea. Măncărurile pregătite de Georgeta au impresionat chiar şi marii sportivi. Gabriela Szabo, Ivan Patzaichin, Rică Răducanu şi campionul european la atletism Marian Oprea sunt doar câteva din numele care au testat preparatele ei originale.


Piept de pui umplut cu prune şi caşcaval, cu garnitură de orez

sursa: Adevărul de Seară

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu